Lemezeink, kiadványaink

világzene, kölyökmuzsika és punkrockpoetika

Betyárnóta - 2022

A Muzsikás együttes népszerű dalának újragondolása.Szép kerek sztorija van, a lakiteleki ötleteléstől kezdve a győri felvételeken át, amikor Buzásmisi váratlanul betoppanva ragadott furulyát, Marcell-t pedig hajnali 1-kor ugrasztottuk ki az ágyából, hogy "most jöhetne trombitálni" . A végső mixeknél Éri Péter is áldását és tanácsait adta, mi pedig jószívvel megfogaduk őket.

A dalhoz Csordás Dániel készített klipet ,ami Spanyolországtól Indiáig megjárta a filmfesztiválokat.

kiadó: Apnoé

Spotify Apple Music Youtube Deezer Tidal iTunes


Légy jó mindhalálig - 2021

Kötelező olvasmányokat feldolgozó gyerekműsorainkkal keresztül-kasul jártuk az országot. Voltunk Keleten és Nyugaton, Délen is, meg Északon, mindenfelé kerestük a kincseket, találtunk is, nem keveset. És azt ígértük, nem is olyan régen, hogy nem a Kincskereső kisködmön lesz az utolsó kötelező olvasmány, amit a mai gyerekek füléhez, nyelvére fordítunk.

Móricz Zsigmond, Légy jó mindhalálig című regénynek témájára Lackfi János írt nekünk dalszövegeket. 


kiadó: Gryllus

Spotify itunes Youtube Deezer


SziaBori - 2020

Rokkoláshoz visszatérve, megújult felállással készítettük ezt az albumot. Felszabadító érzéssel, saját szövegekkel, saját muzsikával.

Megalakulásának huszadik évfordulójára időzítette új lemezének megjelenését a győri Apnoé. A SziaBori címet kapott albumon is képesek közös nevezőre hozni a folkot, az indie rockot, a kobozt, a társadalomkritikát, és egy-egy vers megzenésítését. Vagy, hogy őket idézzük, van itt minden a hullócsillagoktól Ady Endrén, Kosztolányi Dezsőn, az éktelen kék égen át Szonjáig - akinek harangoznak - szinte minden..

kiadó: Gryllus

Spotify itunes Youtube Deezer

Kincskereső kisködmön - 2019

Lackfi János "újragombolta" Móra Ferenc kisködmönét: a tőle megszokott humoros stílusban, a mai nyelvre átültetve meséli újra az ismert történetet. A kötethez CD is tartozik, melyen Lackfi János dalszövegeit hallhatjuk az Apnoé zenekar előadásában.

Kevés olyan tízentúli lakója van csinos kis országunknak aki ne ismerné Gergő, Pálistók Peti, a mégsem tündér Malvinka, a Kisködmön és a többiek néhol kedves, másutt szívszorító történetét. Sokunknak ez az elso könyvélménye.Móra Ferenc öröklétű tanmeséje a szeretethez, barátsághoz, tisztaszívűséghez és megannyi magasztos eszméhez ad iránytűt a kezünkbe immár 100 esztendeje.

kiadó: Gryllus

Spotify itunes Youtube  Deezer


Binde bácsi barátai - 2016

Első kölyökműsorunk hangfelvétele. Mi csak akusztikusan akartunk muzsikálni...a többi történelem.

"Egy kicsi, ám annál szebb ország egyik kis falujában, Magyarlakon él gondtalanul Binde bácsi. Annak ellenére, hogy minden vagyona két kicsi kecske, még sincs oka panaszra: jól érzi magát a bőrében a hegyek-völgyek, erdők, patakok, no meg sok barátja között. Egyszer azonban hivatalos lesz egy lakodalomba, ahol a nagy mulatás fáradalmai közepette elalszik. Reggel, amikor felébred, nemcsak a násznépnek, de két kecskéjének is hűlt helyét találja: elindul hát, hogy nyomukra akadjon..." 

kiadó: Gryllus

Spotify itunes  Deezer

Hegylakó - 2015

Arculatuk és zenei világuk már az első album előtt kész volt, láthatóan és hallhatóan nagyon tudatosan rakták össze magukat, a magyar népzenei dallam és szövegi hagyományokból merítenek a legtöbbet, ezen kívül a rockandroll, a funk és a blues a legfontosabb inspirációjuk. Ők powerfolknak hívják, és ebben ki is egyezhetünk. . Az Apnoé nem hátországba való banda, nekik főműsor időben és nagyszínpadokon kéne nyomniuk, már van közönségbázisuk, de ez kevés, muzsikájuk kifejezetten közérthető és slágeres, miközben a giccset népzenei értelemben is messze kerülik, ráadásul nagyon jó hangszerelési ötleteik vannak, a dalok felépítése változatos és kreatív, és még a humoruk is egészséges. forrás: lángológitárok.hu

kiadó: Gryllus

Spotify  itunes  Youtube  Deezer

Víganjárók - 2014

Az Apnoé fúziós zenét játszik.

 Az elementáris erejű és frissességű zene alapja a magyar népzene, de ugyanannyira van köze a funky-hoz, vagy akár az underground rockzenéhez is - mégpedig úgy, hogy közben kirobbanóan egyedi. Műsorukban éppúgy megtalálhatók magyar vers- és népdal feldolgozások, mint saját ihletésű szerzemények. 

"Van az Apnoéban valami egészséges önbizalommal párosult pimaszság, ahogy a népzenéhez való közelítés olykor a legváratlanabb dolgokkal együtt jelenik meg."

kiadó: Gryllus

Spotify   itunes    Deezer

Forduló - 2011

Első önálló lemezünk, a folkbeats tehetségkutató kapcsán sikerült összehozni. Azóta is hálásak vagyunk a csapatnak, hogy elindítottak minket az úton. 

A korabeli dumánk a lemezről nem volt túl eredeti, de hát mindent a maga idejében és helyén kell kezelni, még a Beatles-t is :)

"...magyar népi muzsikák feldolgozásából, újragondolásából eredő stílusának, ahol az elektromos hangszerek hangzásban népzenei irányt vesznek, a népi hangszerek pedig rockosabban szólalnak meg.."

kiadó: Folkbeats / 1G Records

Spotify   itunes   Youtube   Deezer